Egy farmernadrág új élete, újrahasznos, kötött szoknya

Mi mindenre jó a kötés ismerete.... :)
Volt egy jó farmerom.... szerettem, mert szép sötét, egyenletes színe volt, a szabása jó volt az alakomra, nem volt bő szárú, és skinny sem, a dereka pedig picit magasabb volt (nem szeretem a csípő fazont).
Biztosan sokan ismeritek azt a jelenséget, amikor a dörzsölés hatására a combok között kikopik a nadrág... sajnos ez történt imádott farmeremmel is. Foltozás nem jöhetett szóba, mert elkopott, elvékonyodott az anyag, és feltűnő lett volna a javítás. Hetekig állt a szekrényben, nem volt szívem kidobni.
Ekkor jött szembe velem egy ötlet, Gyöngyvér oldalán, készítsünk belőle szoknyát. :)
Így hát előkerült az olló.

A nadrágom vége. :)
A varrás. Megbeszéltem a részleteket Gyöngyvérrel, ajánlott hozzá egy remek farmer hatású pamut fonalat. A felszegéssel nem bajlódtam sokat, a farmer nem foszlik, rojtolódik nagyon szét, ezért csak egyet hajtottam, ne legyen vastag, és a jól ismert láncöltéssel varrtam meg. :)

hátulja felvarrva láncöltéssel
eleje felvarrva láncöltéssel

Szándékosan készítettem hátul hosszabbra. Egyrészt azért, mert a farzsebeket meg akartam tartani, másrészt féltem, hogy a kötött csipke rész túl átlátszó lesz, és nem terveztem bélést, alsószoknyát varrni.
Amikor ez elkészült fogtam egy horgolótűt és bedugtam a lánc szemek mindkét szála alá és áthúztam egy hurkot. Ebbe a hurokba pedig gyorsan bedugtam a körkötőtűt. :D Ezzel már fel is szedtem a szemeket a tűre és kezdődhetett a kötés. Először beszaporítottam, hogy elég bő legyen, kétszer annyi szem lett. Majd választottam egy szép hullámos csipkemintát és azt megkötöttem párszor.
Jó a színe ennek a fonalnak, valóban kőmosottnak látszik.


Fonal: Catania Denim
Tű: 4,5 mm (jó hosszú damillal)
Minta: Summer Elegance szoknya felső része  (A.1A, A.1B jelű ábrák mintái, így van benne még egy kis szaporítás)

Bár a mintát különösebb tervezés nélkül választottam, a szemeket pedig lusta voltam számolgatni, de mégis jó lett a végeredmény. Legalábbis én elégedett vagyok. Szép az esése, jó a hossza, kényelmes.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Körmellény horgolás - kislány méret

Kötött nyakmelegítő horgolt szegéllyel hordozáshoz - Pilot I.

Kötött Adventi koszorú házilag